2011. április 13., szerda

Felborult a riasztáshoz siető tűzoltóautó Vashosszúfaluban

Felborult a riasztáshoz siető tűzoltóautó Vashosszúfaluban

Megcsúszott, kilengett és felborult a négyezer liter vizet szállító sárvári tűzoltó szerkocsi Vashosszúfalu határában. Szerencsére senki nem sérült meg. Videó a mentésről.

Kedden délután 13 óra után hallott egy nagy csattanást, majd hosszú csikorgást a település szélén álló ABC alkalmazottja. Rögtön tudta, hogy baleset történt a faluba bevezető kanyargós és huppanóval "megvadított" úton. Amikor kirohant az üzletből már látta is az oldalán fekvő tűzoltóautót. Rögtön tárcsázta a 104-et és bejelentette a balesetet.
Mint megtudtuk, a tűzoltók Bögötére tartottak több járművel, ahol a viharos szélben veszélyesen megdőlt egy fa. A szerkocsi vezetője közvetlenül a településtábla utáni balra ívelő kanyarban vesztette el uralmát a jármű felett, ami egy ideig sodródott, majd az oldalára borult. Szerencsére szemből semmi nem érkezett, így "csak" a négyezer liter vizet szállító jármű sérült meg. A tűzoltóautóban utazók közül egy tűzoltó szenvedett könnyebb zúzódásokat, őt megfigyelésre kórházba szállították.
Videó a baleset helyszínéről
Az oldalára dőlt járművet egy Veszprémből érkező darus tűzoltóautó segítségével állították talpra, miután a vizet kiengedték belőle. Ezután egy másik sárvári tűzoltóautó vontatta be a laktanyába az oldalán sérült járművet.